mlm start winst

Afdrukken

Legaal / illegaal herkennen

Geschreven door tom. Gepost in bezwaren

Het herkennen van legale en illegale systemen is in de kern makkelijk, maar reken er op dat de illegale versies er alles aan zullen doen om hun illegaliteit te verbergen. In de praktijk kan het dus behoorlijk lastig zijn om er de vinger op te leggen.

Illegaal is het als jij als deelnemer rechtstreeks een andere deelnemer moet betalen of als je een rechtstreekse vergoeding voor het aanbrengen van een nieuwe deelnemer krijgt. Dat mag gewoon niet.

Als het voorgehouden rendement meer dan 1% per dag is, dan kan je er van uitgaan dat het een illegaal Ponzi scheme is. Zo is dat nu eenmaal.

Als men je cash wil uitkeren, dan is dat ook een duidelijk signaal dat er iets mis is.

Als je nergens een KvK nummer of anderszins herkenbaar gegeven kan vinden als adres, vestiging, dan kan je er ook van op aan dat er iets mis is. Serieuze bedrijven zullen goed bereikbaar zijn en hebben zichzelf geregistreerd en hebben een echt adres. Als het dus zoeken is naar waar het bedrijf eigenlijk gevestigd is, dan weet je voldoende.

Je moet veel alerter zijn bij nieuwe bedrijven. De kans dat het een oplichting is, is dan echt vele malen hoger dan bij een bedrijf dat al langer bestaat. Vergeet echter niet, ook Bernard Madoff hield zijn bedrog twintig jaar vol. Lang bestaan is dus geen garantie voor het feit dat het ook niet illegaal is. De kans op een illegale opzet is echter wel kleiner dan bij nieuwe aanbieders.

Verder moet je vooral ook kijken of het je aanstaat. Is de manier waarop ze betalen, of zeggen te gaan betalen, interessant genoeg. Als het er op papier al niet interessant uitziet, dan wordt het in de praktijk niet beter. Je logische verstand is dus een prima manier om er mee om te gaan. Gretigheid en hebzucht zijn verkeerde raadgevers. Als ze je lokken op je gretigheid, dan moeten je antennes op bedrog gericht gaan staan.  

 

Afdrukken

Piramide

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in bezwaren

Het is een piramide spel...

Neen, MLM is geen piramide spel. Maar hoe kunnen we dat beargumenteren?

Een piramidespel is in feite ook een Ponzi scheme. De mede deelnemer betaalt de andere. Denk aan een kettingbrief.

Bij MLM is er een bedrijf of producent die de verkopers van producten en hun sponsors een beloning geeft voor de gemaakte omzet. Tussen de deelnemers zelf is er geen enkele betaling van geld. Net zoals vroeger de lonen in een envelop werden uitgekeerd en dat nu niet meer mag en het via de wat onafhankelijkere salarisadministratie moet verlopen, zo werkt dat ook bij MLM. Het achterliggende bedrijf is als het ware de salarisadministratie.

Bij een piramidespel is er geen achterliggend bedrijf. Er is slechts een grappenmaker die er als eerste mee begonnen is en zichzelf bovenaan de brieven zet. (Als het een kettingbrief betreft)

Een piramidespel en kettingbrief is illegaal. ZEKER als het gaat om geld dat je moet geven aan de andere deelnemers.

Maar MLM ziet er uit als een piramide...
Klopt als een bus. Heel de samenleving is zo opgebouwd, het leger, Ahold, Philips... etc. Alle organisaties zien er sinds de Romeinse tijd uit als een piramide. De Romeinen kwamen er achter dat het ideaal werkt als iedereen slechts een man of 8 direct hoeft aan te sturen. De vorm van de piramide is niet het probleem. Het probleem is als geld van onder naar boven door de piramide gaat. Als jij je sponsor geld moet betalen, of de persoon daarboven, dan is het illegaal.

Dus nu weet u voor altijd hoe het dan eigenlijk zit!

 

Afdrukken

Ponzi

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in bezwaren

Mensen die niet beter weten noemen MLM ook wel eens een Ponzi scheme. Onzin, maar goed je krijgt het toegeworpen, hoe ga je er mee om?

Eerst even over wat een Ponzi scheme is.

Ponzi zelf was een Italiaanse emigrant in Amerika die de naamgever werd van een oplichtingsmethode die al langer bestond. Ponzi voerde deze oplichting echter zo groots uit, dat ze zijn naam er aan gehangen hebben.

In het kort komt het er op neer dat de nieuwe deelnemers de oude deelnemers betalen. Zo'n systeem loopt dus goed als er genoeg nieuwe deelnemers bij komen en de bestaande deelnemers zich niet te veel laten uitkeren. Hoe meer deelnemers er in het spel blijven, des te beter is het want dan kan de oplichting voortduren.

Standaard opbrengsten zijn tussen de 1% en 2% rendement PER DAG. Dan weet je het in feite al, dat is een Ponzi scheme.

Helaas is het zo dat zo'n opzet pas ontmaskerd gaat worden als de uitkering achterwege blijft. Pas dan komen er klachten en aangiftes. Pas dan gaan de autoriteiten iets doen. Enkele maanden voor dat de oplichting van Ponzi zelf door de mand viel, verkreeg hij nog een schadeloosstelling van 500.000 dollar omdat een krant hem beschuldigt had van oplichting. De krant moest betalen en vrijwel direct daarna bleek alsnog dat de krant gelijk had gehad. Ze konden het alleen niet bewijzen, want hij had zijn klanten altijd steeds betaald. Hij wist het verhaal ook zeer overtuigend te brengen.

Ook Bernard Madoff had in feite ook een Ponzi scheme. Hi heeft het meer dan twintig jaar weten vol te houden en de rijksten der aarde waren zijn klanten. Hij was zelfs onderdeel van de beursautoriteit geworden en als gevolg daarvan vrijwel onaantastbaar. Een journalist die het bedrog redelijk goed kon aantonen kreeg het niet voor elkaar dat de autoriteiten een onderzoek deden. Madoff viel pas door de mand toen hij het zelf niet meer vol hield en één van zijn zoons hem uiteindelijk bij de politie aangaf.

Bij MLM moet je er alert op zijn dat je geen geld krijgt voor het aanbrengen van nieuwe deelnemers puur vanwege het aanbrengen. Immers is dat illegaal. Inschrijfgeld mag wel, maar je mag er als sponsor geen geld voor krijgen om mensen aan te brengen. Je mag pas vergoeding krijgen over daadwerkelijke omzet. Er moet dus ook echt sprake zijn van een dienst of product. Via deze simpele vraag kan je dus snel onderscheidt maken tussen MLM en een eventueel Ponzi scheme.

Helaas is het zo dat Ponzi oplichters regelmatig hun oplichting proberen te verstoppen onder een MLM kapstok. Het wordt dan door hen als MLM gebracht omdat het dan minder opvalt. Een kwalijke zaak die deze manier van werken pertinent in een kwaad daglicht zet. De MLM is legaal, een Ponzi oplichting is dat niet. Ponzi oplichtingen zijn vaak heel goed doordacht en zoals gezegd, ze kunnen soms jaren bestaan. Helaas zijn ze ook redelijk talrijk. Meer dan 1% per dag aan rendement... kijk maar eens op Internet hoe vaak je dat tegenkomt. 100% zeker Ponzi oplichtingen, maar sommige lopen al jaren. Het is zo verleidelijk om er in mee te gaan. Veelal hoor ik dan argumenten als "ik neem snel mijn eigen geld er uit" of "Ik vertel mijn klanten wel dat het een Ponzi scheme kan zijn, ze nemen dan zelf maar de beslissing of ze er in mee willen gaan". Ze doen echter mee en vanaf dat moment ben je mededader in de opzet.

De klanten van Madoff worden tot op de dag van vandaag aangeklaagd en achterna gezeten voor de behaalde en genomen winsten. Zelfs klanten die al direct hun winst namen krijgen rechtszaken aan hun broek. De laatste deelnemers en de autoriteiten willen namelijk hun schade verhalen en bij Madoff is het geld op. Daarom viel het het zaakje om. De winnaars in de oplichting worden vervolgens aangeklaagd alsof ze ook dader zijn. In feite zijn ze het ook... Alleen zijn er heel wat mededaders die het zich nooit gerealiseerd hebben. U hebt deze site nu gezien. U kan dat argument niet langer hard maken. Als u zich nu realiseert dat u deelnemer bent in een Ponzi scheme, dan raad ik u aan vandaag nog uw deelname te staken. Ik hoop voor u dat ze nooit bij u gaan aankloppen voor de gemaakte winsten en de rente daarop.

 

Afdrukken

Tegenwerpingen

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in bezwaren

Ja maar... Zonder dat mensen er de vinger op kunnen leggen hebben ze tegenwerpingen. Het zijn geen keiharde beschuldigingen, maar het zijn excuses om zelf toch nog maar niet van start te gaan.

Ik kan niet verkopen... Dat is een veelgehoorde. Het is onzin. Het gaat immers niet om verkopen. Verkopen doe je in een winkel als winkelmedewerker. Bij MLM gaat het om aanbevelen. Wil je verkopen, dan mag dat. Dan ga je met je handeltje op de markt staan. Dan kan je verkopen. De meeste MLM 'ers houden het bij 'vertellen over'.

De toehoorder kan dan aangeven of hij of zij meer wil horen, of dat dit het was. Even goede vrienden, wat het ook wordt.

Ik vertel wat ik doe, ik vertel wat ik heb. Is dat interessant, dan maken we een afspraak. Is dat niet interessant, dan gaan we misschien iets leuks doen of het ergens anders over hebben. Ook ik kan niet verkopen. Mijn loods en zolder staan vol met spullen die ik eigenlijk zou moeten verkopen, maar... Ik kan niet verkopen.

Een andere tegenwerping is vaak: "Ik heb er geen tijd voor".

Dat zou kunnen... Ik denk echter dat het wel meevalt. Immers praat je toch wel eens met mensen. MLM geeft je een onderwerp dat je altijd kan aansnijden. Nooit zit je meer met een mond vol tanden en pijnlijke stiltes. Je kan altijd vragen of de ander wel eens aan een tweede inkomen gedacht heeft. Of vraag of ze product... al kennen. Etc etc. Daar is geen extra tijd voor nodig.

Als je eenmaal geld gaat verdienen, dan is het ineens niet een probleem als het tijd zou kosten... Die tijd is er dan ook wel, maar het is een kwestie van prioriteiten stellen. Zo op het eerste gezicht lijkt het alleen maar tijd te kosten zonder dat de inkomsten zeker zijn.

Dat werkt hier niet... Ook zo'n mooie tegenwerping. Maar als je dan in de omgeving navraagt, dan blijken verschillende kennissen al actief te zijn in één of meerdere vormen van MLM. Het bleek dat het dus WEL werkt, alleen hadden ze er zelf nog nooit open voor gestaan. En dan zie je het dus ook niet bij anderen.

Het werkt ook hier, al zien we hier wel veel minder Amerikaanse toestanden, maar geloof me, ook in Nederland en België heb ik in zalen gestaan waar mensen op de stoelen gingen staan om te juichen. Een fantastische sfeer hing daar en vooraf denk je dat het zottigheid is, maar als je eenmaal die kick hebt, dan doet dat echt iets met je en dan kan je ineens een stuk meer. Die Hollandse nuchterheid is slechts een dun laagje. Daaronder zit ook gewoon iemand die iets wil bereiken en best enthousiast over iets kan worden.

Ja maar is voor mij een teken dat er al gedacht wordt. Dat is positief. OK, ik doe het, dat is waar ik dan vervolgens naar streef.