Vrijheid is wat de meesten in MLM zoeken - MLM start

Een eerlijke uiteenzetting over MLM
Ga naar de inhoud
Vrijheid
 
Geschreven door Tom Lassing

Vrijheid is wat de meeste mensen in MLM / Netwerkmarketing aantrekt.
De vrijheid om het op te pakken zoals je zelf wilt.

En toch...

Toch zijn er bepaalde manieren die zo goed werken, dat je die vrijheid ook weer niet te letterlijk moet nemen. Natuurlijk je hebt de vrijheid het op te pakken hoe en waar en wanneer je maar wilt. Echter is het onverstandig om vervolgens alles opnieuw te gaan verzinnen. Bepaalde dingen werken en andere dingen werken niet.

Bega niet de fout zelf aan den lijve te ondervinden wat allemaal niet werkt. Je kan dat namelijk voorkomen door te luisteren naar je coach of de coach daarboven. Er is namelijk in iedere netwerkorganisatie veel kennis aanwezig. Zet vooral eerst in op wat werkt. Als je eenmaal een flinke omzet hebt, dan mag je jezelf de tijd en vrijheid geven om wat te experimenteren.

De vrijheid bestaat er ook uit dat je zelf kan bepalen wat je wel en wat je niet wilt aanprijzen. Je kan alle diensten of producten van een aanbieder aanprijzen, maar je kan je ook beperken tot een enkel product. Je bent ook vrij om over te stappen van de ene naar de andere aanbieder, of om distributeur voor meerdere aanbieders te worden.

Je hebt alle vrijheid.

Je kan in uw woonkamer bijeenkomsten organiseren, je kan bij potentiƫle partners en klanten op bezoek gaan. Misschien staat het bedrijf er achter het je zelfs wel toe op de (vrij)markt te gaan staan. Als het omzet kan opleveren en de organisatie doet groeien, dan is het vaak al snel goed. Je moet zelf in de gaten houden hoe de verhouding tijd en geld zich verhoudt.
Een hele dag op een markt staan, de kraam moeten betalen en dan na 8 uur constateren dat er niets verkocht is, geeft een bittere ervaring. Een zaal huren en dan constateren dat er niemand komt opdagen ook. Overspeel je hand dus niet en blijf vooral die dingen doen die werken. Dat beperkt je vrijheid, maar die vrijheid is vooral leuk als het ook geld gaat opleveren.

Succesvolle MLM'ers roemen vooral de vrijheid die ze hebben als hun netwerk eenmaal flink geld aan het opleveren is. Als het eenmaal loopt, dan blijft het vaak ook lopen. Dan kan je jezelf meer vrijheid en rust gunnen. Tot die tijd hebben ze ook gewoon keihard gewerkt en als het er makkelijk uitzag, dan komt het omdat ze er zo goed in waren. Niet omdat het geen werken was.

Pro Gain BV KvK 17254080
Pro Gain BV logo
Terug naar de inhoud